Життя – калам-бур,
калам-бур!
Хтось впав, хтось проспав,
а хтось та пройшов…
Де вчора, де завтра?
До чого дійшов?
Там брейкери, рокери,
а тут – навпаки!
Обличчя в синцях,
в крові кулаки.
Хтось вийшов на волю,
а хтось ще сидить:
конає, доконує –
тільки мовчить.
І стара повія,
і юнка така ж;
потрібна машина –
потрібний гараж
і хата,
а краще котедж!
Мені не доказуй,
собі не переч!
Подерті штани –
це так геніально!
А рок – інтер-націо-нальний…
Усе, що доступне, – халява,
а стовп електричний – роззява!
Цей номер йому не зійде –
учора розбив чоловіка,
подумати тільки:
із органів КаДеБе…
Хтось родить двійнят,
хтось робить аборт…
Життя!
Для кого путівка –
суцільний курорт!
Для кого – в’язниця…
Дарма:
тут стражі закону,
там стражі замка.
Усе переплутане, все!
Хто має багато –
той більше краде.
Один тільки геній,
що чесно живе,
це він:
Калам-бур,
калам-бур!
Допоки не вмер…
Створено 25,26. 04. 1988 року, смт. Брошнів (Івано-Франківщина)
Опубліковано: "На зламі дня" - Львів: "Тріада плюс", 2004. 100 с. - С. 89, 90