Любий правнуче мій,
ти народишся в вільній країні,
де не буде війни і навік похоронено страх
та почуєш про бій,
у якім захищав Україну,
той, кому не судилось тримати тебе на руках.
ПР-В
Подивися в безхмарнеє небо -
я всміхнуся тобі з синяви.
Геть усе я залишив для тебе,
наступивши на дуло війни.
Ти знайди той блок-пост,
на якім я стояв доостанку,
і у гільзі пустій відшукай початковий мотив,
з недописаних нот
заспівай, замість мене, Іванку
пісню рідній землі, яку я всім серцем любив.
Любий правнуче мій,
обіцяй мені бути героєм.
ненавидіти зло і насильство карати завжди.
На оцім рубежі
ми стоятимем вдвох із тобою
і ніяке хамло не залізе війною сюди.