Чи варте це життя таких страждань
За що ж несем не людські муки ми
Чому народ наш все страждає
Від ворогів, сусідів, братів?
А насправді від катів
За що вмирають наші побратими?
За що вмирають наші земляки?
За те, що на східній Україні
Перевелися козаки.
За те, що за гроші продалися
Й забулися чиїх батьків сини.
Як не тривожно на душі,
Як сум охоплює все серце
Вже незалежні більше 20-ть літ,
Але живем, як бидло податками роздерте.
Якби побачили це наші прадіди діди,
Які боролись за Україну
Й платили найдорожчую ціну
За незалежність ту єдину.
Ту віддавали все на світі за ту ідею,
Щоб внуки могли вільно жити,
Щоб малу ту єдину державу, мову й історію.
Та не дали лише для внуків любові,
До рідної землі й своєї мови!