Додому я вертаюся, додому...
Кожна стежинка тут мені знайома,
Зворот, камінчик, дерево, - все рідне!..
Батьківський край мені всміхається привітно!..
Стільки разів я у думках до нього линув,
Під обстрілом чи у зрадливій тиші...
Я серце своє в цім краю залишив,
Де є солодким навіть смак полину!..
Додому я вертаюся, додому...
Джерельною водою змию втому,
Загублюсь вітерцем легеньким в лузі...
Й востаннє на руках спочину друзів...
І земляки, схиливши голови в скорботі,
Повздовж дороги стануть на коліна...
Я - не герой, - один із сотні сотень,
Що віддали своє життя за Україну!
Не зрадив я, присяги не порушив,
Я полум'ям згорів у боротьбі!..
Країні тіло я віддав, Богові - душу,
А честь і гідність залишив собі!..