-----------------------
Які боги вирішують сьогодні,
Хто житиме, хто піде в інший світ,
Повз кого промайне війни безодня,
Кого захопить на багато літ;
Які життя пекельні лабіринти
Чекають і коли їм буде край,
Чи стане хисту з них якшвидше вийти,
І пороху - звільнити рідний край?
А може, це лише страшні примари:
Дихання зброї тисячма смертей,
Каліцтва, руйнування і пожари,
Тремтіння переляканих дітей?
Ніч зоряна вплітає в косу тишу,
Змагаються у співі цвіркуни...
А може, справді, сон поганий вийшов
Й немає в нас ніякої війни?
Аж раптом - вибух! Другий, третій! Знову!
Ні, це таки не сон і не мара.
Але скінчиться все обов'язково
І хунту провидіння покара.
-----------------------