Ти волошки – квіти сині –
не кидай у воду,
не втікай від мене, доле,
бо не знайдеш броду.
Бродами-городами,
поміж вербами
бродовий шугає,
він дівчат-русалок
на танок скликає.
Не ховай вуста-шипшини
у колюче гілля,
не чекай, моя кохана,
на чуже весілля.
Горами-узворами,
полонинами
веселун літає,
на весілля наше
він пісні збирає.
Тут, на зелен-полонині,
ми збудуєм хату,
тільки ти до свого серця
розбери загату.
Селами-веселками
понад хатами
домовий витає
На весілля наше
він гостей склика.
Створено 24. 07. 1985 року, м. Івано-Франківськ
Опубліковано: "Моя пісня", Львів: "Сполом", 2004. 120 с. – С. 25
Музика Семена Карпи