Наламай мені, кохана,
у діброві черемшини,
я той цвіт чарівний
у Черемош кину –
хай пливе за море,
у чужі країни,
бо і там брати мої,
сестри з України,
мов каліки-журавлі,
що відбились від родини,
стережуть чужі поля,
золоті руїни.
Бо і їм, напевне, сниться
пісня солов’їна,
в черемшиновім намисті
мила Україна.
Я кидаю у Черемош
квіти черемшини –
хай несуть вони за море
вістку з України.
Створено у 1986 році
Опубліковано: "Калинове вино". Львів: "Плай", 2005. 96 с.
С. 13.
Музика Тетяни Кисленко