Смачні слова - ковтаю, наче страву,
Яку із холодильника навшпиньки
Взяла о другій ночі. Так цікаво
З'їдати ще несписану сторінку.
Бо губи - в кров: чорнильну чи пророчу
Вмокаю знову - насолода болем
Так манить слідом. Чи немає ложки,
Щоб їсти букви під нічним покровом?
Усе смакую - аж пече від літер,
Які байдуже залишала вчора,
А вже сьогодні, в'ялі та немиті,
Мерщій готую та несу до столу.
Слова з вершками відчаю та щастя,
Це на обід, напевно, чи сніданок.
Чорнильна кров - священна і пропаща -
Засохла на вустах м'яким туманом.
А я все їм і їм о другій ночі,
Мандрую в кухню за жаданим словом,
Неначе пілігрим іде на прощу,
Шукаю мови буквенний жертовник.