На Боржаві шепіт, шепіт –
то шумить вода,
на Боржаву впала зірка,
зірка золота.
То розклали бойки ватру,
та й на цілий світ,
бо сьогодні знову разом
весь карпатський цвіт.
Приспів:Бойківські фестини,
бойківські гуляння
будуть до світання,
бо зібрались нині
на спів-полонині
бойківські родини,
бойківська рідня! –
То будуть гуляння,
будуть до світання!
Зоре-ватра понад хмару,
пісня на весь край,
парубкам, дівчатам танці,
ґаздам коровай.
То співає, веселиться
на весь білий світ
славна бойківська родина –
України цвіт!
Приспів.
Створено 9,12. 08. 2005 року, м. Львів
Опубліковано: "Гомін Підгір'я". Альманах, вип. VIII. Дрогобич: "Посвіт", 2009. – С. 124 -125.
Музика Василя Сторонського