Мамо, не плач, я повернусь,
Я повернусь навесні з журавлями.
Мамо,з тобою я тут залишусь,
Залишусь назавжди думками.
Мамо, не плач, чи ж винен я,
Що за щастя загинув?..
Мамо, не плач, тобі лиш здалось,
Що тебе я покинув.
Я упаду літнім дощем,
Вуст твоїх ніжно торкнусь.
Хоч серце моє розбитеє вщент,
Україну ж любить не зречусь.
Мамо моя, скільки синів
Ти поховала в цей рік?..
Бісові кати, може і вас
Колись ворон теж з"їсть на обід.
Мамо, не плач, побережи
Сили, бо ще не кінець.
Знов ожива Довженка молва,
Моя "Україна в огні".
Мамо, не плач, на небесах
Буду молитись за мир,
Буду просить щастя для вас
І щоб зникли всі вороги!!!