Вибачте, це не Ваш годинник?
Ні?
Ну що ж, перепрошую за цікавість.
Чи щось іще?
Так, може, чашечку кави випити разом устигнути
Я би запропонувала, якби не стриманість.
Вибачте, не Ваша краватка?
Здається, Ви вчора її загубили...
Ні?
Так прикро!
Усмішку Вашу щиру украла би нишком на згадку.
Якби знали, чи не подарували б на свято?
Вибачте, це на Ваш ліхтарик?
Він випав ще рік тому з кишені...
Не Ваш?
Гаразд, а, може, якось вечірній пейзаж
Піде́мо дивитися в парі?
Я би запропонувала, якби все не марно.
Вибачте, це не Ваше серце?
Випадково натрапила серед лісу.
Ваше?
Будь ласка! В грудях якраз?
Не тисне?
Ви не губіть, поки не черстве,
Як первоцвіт навесні, серце вряд чи воскресне.
Вибачте...
Вибачте...
Вибачте, можна я загублю Вас десь у пам'яті?
Разом з годинником,
Разом з ліхтариком,
Разом з краваткою,
Вистачить
Задля чужих очей в очі собі лжесвідчити.