Де живе нещастя й горе,
Боже милий, підкажи,
Де земного болю море,
Де татьби й підлот ножі.
Лиш нещастям кожну весну
Ряст зелений я топчу -
Мить же кожна серце тисне,
Крутить, давить досхочу...
А ще, Боже, мало знаю
Твою ласку й благодать –
Я від відчаю втікаю
Та не знаю, де ступать…
Я сліпий, мов кошенятко,
Злий я гірше від змії –
Боже, Мій Небесний Татко,
Руки дай пізнать Твої!
Дай спокутати провини,
Вчи молитись за людей -
Збережи мою країну
Від загарбницьких ідей!
Як же я з Тобою хочу
Мир народу берегти
І святити дня і ночі -
Боже, грішника прости…