Що-що-що це,
Чому-чому-чому це,
Як-як-як так?
Так боляче
Вдаряти по лиці,
Прибити чоботом до долу,
Щоб не піднеслась,
Щоб ніколи
Не бачила життя,
Свободи, волі,
Воленьки святої,
І щоб вмирали
Твої сини,
І не піднімала ти
Голови до неба,
Щоб під коліном
Його галіфе була.
Хто-хто-хто наврочив,
Чим-чим-чим заслужила,
Які-які-які думки
Це спричинили?
Слова жорстокі в очі –
«Тебе нема й не було».
І знаєш ти, що він
Від тебе похідний,
І що боїться воскресіння
Твого духу на зорі,
І силу явиш світові
І йому протиставиш.
Як-як-як це побороти,
Які-які-які слова
Це можуть відмолити,
Що-що-що нам всім робити?
Коли тобі плюють
У душу і рвуть святу
На клапті….