Вихвалялась миша в норі,
Кіт для неї, то пусте,
Нехай чують коти всі,
Кругом хвоста їх обведе.
Кіт задрімав, вона бігом,
У розвідку майнула,
Заснула вічним миттю сном,
Від чого й не збагнула.
Хазяїн знав – лінивий кіт,
Немає йому віри,
Іде перевертом весь світ,
Геть миші знахабніли.
Шкарпетки зняв, аж повело,
Вмостився подрімати,
Миш здохла, мовби й не було,
Час міру їй вже знати.
Вихвалятись уже гоже,
Це не гарна звичка,
Спритність тут не допоможе,
Здохла за язичка.
http://antonina.in.ua/index.php/gumoreski/620-vikhvalyalas-misha.html