Що таке слово? Пустий звук, що не схопиш за комір і не втримаєш у руках. Чого варте химерне поєднання голосних та приголосних для людини? Чому те, чого не можна побачити та торкнутися, змушує нас відчувати? Неіснуючі примари почуттів витають у повітрі, шукаючи своїх адресатів, щоб змусити їх серця заворушитися.
Ми примудрились навчитися керувати потужністю слова, удосконалили його, перетворивши у неперевершені доробки мистецтва. Воно зачіплює найпотаємніші струни душі, викликає найнеочікуваніші враження й почуття, що змінюють нашу подальшу долю. Як легко довіритися пустим балачкам і повірити у бажане, сприйняти всерйоз те, що так хотів би бачити правдою. Ми радо попадаємося на гачок вправних рим та метафор, шукаючи в них те, чого нам не вистачає.
Людина створила слово, яке стало феноменом. Людина потворить слово, марнуючи його на брехню та лайку. І як би небезпечно не було відгукнутися на почуте, варто ризикнути, щоб самому збагнути усю жахаючу красу та безмежну потужність слова.