Життя дороги йдуть у майбуття,
Туди де вічність двері відкриває.
Але ж яке то вишиття життя?
Зшити добром чи зло в нім процвітає.
Чи променить молитва пресвята,
Немов свіча, що темряву вбиває.
А чи на нім лиш темрява одна.
Й вічної любові й світла не пізнає.
В якому стані ваша є душа,
Та що від Бога в тілі оживає,
Що в ній, пітьма? А чи світанок дня?
Гріхи а чи чесноти процвітають?
Куди дорога йде життя твоя?
Туди де день, а чи де ніч ступає.
Покайся щиро і немов зоря,
В твоїм серденьку віра запалає.
Віра в Творця й воскреслого Хреста,
Життя твого дорогу порівняє,
Лиш через Хрест дорога в небеса,
................................................