Любіть Україну, як сонце любіть
Писав ще колись же Сюсюра
І мить ту щасливу руками ловіть
Коли не страдає культура
Коли ти в змозі творити
Й ніхто не вставляє п’ятак
І вільно на світі цім жити
Так вільно не мов би козак
Любіть Україну, всього лиш два слова
Не малих принесли страждань
І байду́же з Полтави чи Львова
Не повинно буть таких міркувань
А він написав, у час заборони
І тільки вирок собі підписав
Слова того вірша, свинцеві патрони
Якими б Сюсюра СРСР заховав
Але не вдалося і пішли в забуття
Все що могло би збудити
Український народ, Українське життя
І на вічно його би звільнити
Любіть Україну, як сонце любіть
Як вітер,і трави, і води
В годину щасливу, і радості мить
Любіть у годину негоди