Моя дитино душу бережи,
Що дарував у спадок при зачаті.
Стежки життя свого ти стережи,
Щоби душа була у білім платті.
У платті, що й без крапельки гріха,
Зі мною в небесах розкошувала.
Щоби чеснот віночок зберегла,
Й ще й на землі мов квітка розцвітала.
У молитвах горіла мов свіча,
Своє серденько вірою скріпляла.
Крізь терня до зірок таки дійшла,
Щоби з ангелами святі пісні співала.
Щоби для мене душу зберегла,
Щоб вповні ти святу любов пізнала.
Життя безгрішне в дар мені несла,
Й тебе щоб свята вічність обійняла.