Траба , куме , міру мати
Жеби нам не хорувати !
Подивисє, що сє робит
В нас на свєта за столом ?,
Які запахи !, - ( бідуєм ? )
Стоят в празник над селом.
Як за стів гостей запросєт,
То всьо носєт, носєт й носєт.
З’їдет, - шкленка, - друге данє
І так з вечора до ранє.
А де ж міра, - тай нема, -
А се , куме, вже дарма !
Бо казали з ГамерИки,
( а вони всьо знают ),
Що в здоров’ю живут люди,
Які міру мают.
Пити можна лиш п’єть пінт
Й то за цалий день ,
Їсти трошка, би тє зразу
Не тиснув ремЕнь.
Во дивисє , що ми робим ?
Ми ж їмо без міри,
Так си наб’єм животи,
Що бракує шкіри.
А зверха тоті гижки
Так злєєм горівков,
Що в твари сє не вміщєє
Вже нам з вух б’є цівков.
Компутер сє виключєє,
Бараніют вочи,
Розуму щитай нема,
Замість мозґів клочє.
І стаєш ти тоди курков
Вже можеш літати
І попробуй зажени
Такого до хати.
Рано збудишсє десь в стайни
Першим ділом зуби,
Би не випали десь в сіно
Нащо тобі згуби.
Е, - на місци, се вже добре ,
Але де се я ?
Кури, банта , - сам в жолобі
Де ж хата моя ?
На рогах штани в корови ,
Вівцє чось в сорочці
Кум, не кум ?, - якесь страшне,
Щось сидит на бочці.
Куме !, - Га, - Се що сє стало ?
Що се нас так закарало ?
Де ми вчора були ?
Й чо тутка поснули ?
Спитай в мене, а я в тебе,
Що ми можем знати ?
Випити скілько горівки , -
Хочеш пам’єть мати ?
Голова, як сяво бочка ,
Як в ґамарни в писку
Нащо нам такі трафунки,
Всьо, - підводим риску.
Чи то раз , куме, було ?
Всьо , - тра міру мати ,
Бо ще троха й не будем
Себе впізнавати.
Так куми постановили
І так траба , люди ,
Траба просто міру мати
До всього і всюди !
28.08.2013 р.
ID:
446102
Рубрика: Поезія, Жартівливі вірші
дата надходження: 29.08.2013 18:02:09
© дата внесення змiн: 27.10.2013 10:55:26
автор: Олекса Терен
Вкажіть причину вашої скарги
|