Плаче тихо іволга барвиста,
Квилить в світанковому чеканні,
Виграє веселка промениста,
Сонцю зізнається у коханні.
Шепотіли трави на світанні,
Плакали дерева буйним листом,
Соловей зізнався у коханні
Й заховався в гаї під намистом.
Впали роси кришталеві у саду,
Ластівки ведуть свою розмову
Ти відверто промовив: "Піду!"
Й забрав кудись веселку кольорову.