Юрась Мельников
Небяспечны мужчына
Кандыдат у пенсіянеры,
Дзядзька ў паліто шэрым,
У заляцаннях да дзяўчатак
Занадта зухаваты.
На хвалях лёсу кінуў
Жонку і сына,
З нябёсаў чакае кпінаў,
Жыццё -- поле ў мінах.
Да наіўных студэнтак
Запісваецца сватом і жаніхом,
Спакушае смакам цукерак,
Што не прагоніш і кіём.
Абяцае хітрыкаў горы,
Чакае прызнанняў у любові,
Пераступіў праз сумлення законы,
Першакурсніцам з ім адно гора.
****
Нішто д'ябла старога
Не можа спыніць.
Крый Божа,
З прайдзісветам жыць.
--------------------------------------------------
Небезпечний чоловік
Кандидат в пенсіонери,
Дядько в сірому пальто,
До дівчат, як чорт, манерний,
І зухвалий – як ніхто.
Кинуті до виру долі,
Син, дружина і сім’я,
Глузувань небес доволі,
Що життя – це полум’я.
Для студенток молоденьких,
Наречений він і сват,
Пропонує солоденьке,
Без аби яких витрат.
Обіцяє злата гори,
На взаємність натякає,
Совість, наче скло прозора,
Першокурсниць всіх лякає.
***
А диявола старого,
Смерть лиш може зупинити,
Нічогісінько святого …
Як з пройдисвітом цим жити?