Синє небо, чорні хмари,
Десь гримить грім за горами.
Осінь пахне знов дощами,
Чорний птах летить у хмари.
Б’ється з вітром, не загоїть рани,
Все летить, кричить, кружляє,
Всіх птахів кругом лякає,
Все літає і літає.
День за днем біда минає,
Чорний птах вже не літає
Більше сил уже не має,
Дні останні доживає,
Прийшов час він помирає.
Чи від туги, чи від болю,
Не знайшов він свою долю,
Вже втомивсь літать по полю,
Полетів вниз головою.