Щедрівочка щедрувала, щастя й здоров’я всім людям бажала! ( Щедрівка)
Щедрівочка щедрувала, щастя й здоров’я всім людям бажала,
Господарів з Новим Роком, з Меланкою та з Василем вітала!
Як сніг, пухкою, білою ковдрою, поля цьогоріч вкриває,
Так, щоб і врожаї на них зростали, пахли хлібом-короваєм,
І щоб картопля та різна городина на них добра вродила,
Щоб буйним цвітом, запашним-медовим квітла весь час полонина,
Щоб трави росли, зелені та соковиті, силою налиті,
Праною наповнені, росами умиті, найкращі у світі!
Щоб паслися на них корови й вівці, щоб текли молочні ріки,
Щоб багатою була наша земля у всі роки, у всі віки,
Щоб мали сало й до сала на столі, вино-горілочку пили,
Вареники в сметані їли, голубці, а розум не пропили!
Щоб дівчата були гарні матері, а хлопці- добрі козаки,
Щоб були чисті й ясні їх дороги-шляхи до своєї мети,
Щоб цвіли сади, співали солов`ї, щоб свою мову берегли,
Щоб рідну Україну розвивали, любили , як тільки могли!
Як зірки на небо вночі висипають і сріблом ясно сяють,
Нехай добром і щастям сяють наші очі й любов`ю палають
Наші серця до ближнього, до батька, до матері, до природи,
До Батьківщини, до Бога! Слався Україно і наш народе!
*******
З Новим Роком, тебе народе! З Новим Роком наша Україно!
Нехай збуваються наші гарні мрії! Всім Ура! Ура! Ура!