Ніколи не кажіть : « Ніколи ! « ,
Бо доля-примха так повернеться до вас,
Що те, що відкидали стовідсотно
До вас прийде непрохано в свій час.
Обставини складуться наче пазли
Із розмаїття дій і вчинків у одне,
Одне невідворотне просте дійство,
А ви ж гадали вас це дійство омине...
« Чому так сталось ? Як ? В чому причина ? « ,
А відповіді ствердної й нема ..,
Мов в сітку ви попали у життєвім морі
Й не вийти з неї вам, не вийти , - все дарма.
Вам Пат не Мат : « Куди іти ? « ,
А партія ж нормально починалась
Дошка життя така плоска
Такою зрозумілою вбачалась.
Ви на коні , ви не одні
Із вами рать , дружина
Безліч можливостей, ходів , -
Так в чому ж тут причина ?
Ніколи не кажіть : « Ніколи ! « ,
На жаль не все ми тут вирішуєм самі
Нам краще промовчати ніж сказати
Обставини , як правило, - німі.
19.12.2012 р.