|
Банк надумали куми зграбувать в неділю,
План надійних був у них (склали при похміллі).
-Слухай куме, давай так: йдемо до світанку,
Щоб змогли ограбувать до шостої ранку.
Треба ще нам при запас по тисячі брати,
Бо як зловлять мєнти нас - треба взятку дати.
-Дійсно, куме, саме так, ти, як завжди, правий,
Але треба кілька грам випити за справу.
-Добре, стрінемось тоді в барі у Орисі,
Я сидітиму в куті. Тільки не спізнися!
Ще і півень не співав, а куми – на точці,
Починалося з сто грам – пропили по сотці.
Розкладає кум Іван карту-навігатор,
Другий кум (зовуть Степан) тягне калькулятор.
-Нащо то́бі калькулятор, ти, старий придурку?
-Процент хочу свій узнати з нашого прибутку.
-Ну а що тут рахувати? - то просте, як мешти:
Дам тобі відсотків двадцять, а мені - вся решта.
-Щось ти, куме, не дружив в школі з рахівницев?
Певно, ти лише ходив за яковсь спідницев.
-Добре, куме, давай так поділим відсоток –
Собі візьму шістдесят, а тобі вже - сорок.
-Куме, але ти скупий, дай хоч половину!
-Добре,куме, лиш не ний! На, бери торбину!
В неї будемо улов щільно запихати,
Й по сто грам хильнемо знов, щоб храбрість дістати.
-Добре, куме, уже йдем, бо часу немає,
Банк той драний грабанем, поки не світає.
По дорозі йдуть куми, вітер дме студений.
-Ану, куме, вже тягни пляшку із кишені.
Бо так холодно мені, наче в Антарктиді,
Ось, дивися, кумцю мій, які руки сині.
Той майстерно витага із кишені пляшку,
Знов хильнули по сто грам, далі йти вже важко.
Куми міцно обнялись, наче молодята,
І до банку подались – треба ж грабувати.
Ось на місце вже прийшли – стратили всі сили,
І поснули два куми в банку під дверима.
Горе-друзі підвелись о дев’ятій ранку:
-Слухай, кумцю, що ж це ми робим біля банку?
-Ти мене питаєш, куме? Звідки ж можу знати?
-Може треба мені було гроші в банк покласти?
(по кишенях кум нашкрябав двісті гривень з гаком)…
-Слухай, куме, нині ж свято – вихідний у банку!
-То ж неділя нині, точно, а чо ми приперлись?
-Ха. ..Кумасю… Є в нас гроші – святкувать підемо!
Друзі разом підняли́ся, пішли тротуаром,
І добряче напили́ся в найпершому барі…
Добре іноді, що спирт пам'ять відшибає,
Бо інакше б два куми гріх на душу взяли…
//15.11.12//
ID:
378115
Рубрика: Поезія, Гумореска
дата надходження: 16.11.2012 10:38:10
© дата внесення змiн: 16.11.2012 17:54:19
автор: Marisong
Вкажіть причину вашої скарги
|