Я бачив це місто різним.
Бачив під снігом, дощем і сонцем.
Я бачив це місто різним,
Сидячи за своїм віконцем.
Я бачив це місто різним
З його кав'ярнями та скверами.
Я бачив це місто різним,
На чолі з різними мерами.
Я бачив це місто різним
І бачив різних людей,
Пронизуючи їх поглядом наскрізним,
розгадуючи Таємниці їхніх очей.
Я бачив їх злих і добрих
У перепетіях життя.
Я бачив далекий обрій,
До якого так лине душа.
Я бачив це місто всяким,
Я вивчив його без меж,
Я знаю його тривоги
І лінії електромереж.
Та у вечірніх сутінках тихих,
Долаючи втому страшну,
Я Йду по своєму місту
І не знаю куди забреду.