Вибори
Як 17 січня,
Музики гімн грали,
Всі хрещені українці
Виборів чекали.
Іще когут не запіяв
Як ішли дебати.
Дзвін сокири об косу,
Поверхові мати.
От полетів як гусак
Телевізор з хати.
Наші зразу розділились
На дві половини,
Одні з них за БЮТ кричали,
А другі за синих.
В кожній хаті йшла війна,
Не було спокою,
Навіть коцур кітку товк
В двері головою.
Ну а в селах в магазині
Навіть сіль забрали
Всі сиділи по льохах –
Щось страшне чекали.
А Микола то як вип’є,
То так сі сховає,
Що Рябко, то пес його –
Третий день шукає.
Як по радіо хто вийшов
Вже передавали,
В глухуватої Явдосі
Гралі відібрали.
Затулили її писок,
Аби вгамувати.
Штири хлопи виривало,
Не хтіла віддати.
- Люди добрі порятуйте!
Усе розкрадають!
Вже і гралі, що до гною
І ті відбирають!
Доки будем ми терпіти
Злодіїв при владі!?
Так лунали її крики
Десь за клубом ззаді.
Вгамував усіх їх Йосько
Із дяком на пару.
Що все буде тихо мирно
У нашій державі.
Що наш новий президент
Буде все робити,
Аби ото на Вкраїні
Люди могли жити.
Так помалу у село
Розійшлися люди,
Бо ніхто нічо не знає,
Що то з того буде.
03.09.2010
Євген Мокрій