Багряніють вуста в неба,
Усміхнулись очі,
І з'явилася потреба
Вмитися від ночі,
З першим променем загралась
Світанкова днина,
І хмарками заквітчалась
Осяйна перина.
Вітерець трусив кошлаті
Пухові вітрила,
Розбігалися кудлаті,
Вирувала сила...
Сіпонув одну лозою,
Аж прогнулась спина...
Увінчалася сльозою
Сонцесяйна днина. 2012