Що ти маєш? - красу і життя
Краси без життя не буває
Нереальне навіть буття,
Коли душа не бажає.
Не прагнеш до зір долетіти -
Уділ твій тільки земля,
Не хочеш до тла як згоріти,
Змісту не має мрія твоя.
Коли не вичерпуєш сили,
Руйнує тебе почуття,
Що кинуло сильнії хвилі
На розум твій без вороття.
Тож мрій ти без лишніх вагань,
А сила сама приструниться,
Хоч не без тяжких змагань,
Але вона лиш зміцниться
від мрій і переживань...