І.
(Largo. A-moll)
холодно спати
долати далекі і давні
альпійські хребти
збивати коліна
до крові
павши перед кожною псевдосвятинею
із віри лишилось
криваве місиво
слів і молитв
біля підніжжя якоїсь гори
проклинати дороги
котрим розлізалася шкіра
ще до
приходу Бога
і до мого студеного лона
і до розбурханої крові
що гаряче б"є
в сивіючі скроні Альп
ще одна епоха горотворення
коли мені холодно спати
долати далекі і давні хребти
ІІ.
(Andante. E-moll)
шукаючи Дерево
я вгрузла у землю
по самі легені
старі і студені
як
у старого морського вовка
котрий за життя втопив у морі сім тисяч
ночей
а море
забрало
його
ІІІ.
(Allegro moderato. C-moll)
гниє діафрагма
зі споду запліднена куривом
народжена димом
з чиїхсь пожовтілих зубів
збита до звуків німих завіс
і на крові
прозорих стін
замішана
стишена
ІV.
(Presto. A-moll)
коли гинуть боги
і приходять забрати когось
із собою
тоді холодно спати
зривати сон із петель
долати його хребти
і кілометри ключиць
змішати його із землею
бо землі він рідний
для кожного різний
по різному рідний
для диких
земель
--------------
Coda
(Largo. Fis-moll)
я знаю де
я знаю як
він вводить когось
у спокусу
а тоді розпорює
пальцями черево
і вивалює
переді мною
зболені нутрощі