Як довго можна критись від життя? Ми вибираємо собі шлях. Нам важко змиритись, якщо на ньому щось не так. Нам важко повірити, що майбутнє може бути не таким, якби хотілось. Ми боїмось побачити правду в очах інших людей. Колись істина доведе нас до білої гарячки. Тому її й не можна знати, тому ми й купаємося в брехні. Легше повірити в те, що трава зелена, ніж в те, що повітря прозоре. Ми швидко сприймаємо те, що видно на зір; те, що ясно і просто. А те, що потребує пояснення, відсуваємо вбік. Але це не означає, що воно непотрібне. Ми можемо самі не помітити, як втрачаємо щось життєво необхідне. Адже без зеленої трави можна прожити цілу зиму, якщо й не все життя, а без повітря - всього декілька хвилин.