Невже життя добігло до кінця,
невже пророцтву збутися судилось
і щойно новородженим серцям
зловіща смерть роздмухує кадило?
Невже це все, кінець усіх кінців,
великі майя визначили дату?
Змішались в купу біль, тривога, гнів,
і жаль, і сум, і неминучість страти.
Жадоба, ненаситність, хижа лють,
як їжаки, в багнетах і набоях,
новітню зброю замість дров кладуть -
жертовню зводять правді і любові.
Гірка облуда знівечила цвіт,
банкноти стали важчі від металу,
сукає з нафти світ смертельний гніт,
а з атому виковує кресало.
Валютний знак - як герб усіх чеснот,
похід у владу - як путівка в небо,
суд криміналу заглядає в рот,
а воїнство глумиться над померлим.
Одні планету ділять на шматки,
другІ смертями сіють у відмістку,
а люд мовчить, стиснувши кулаки,
жахається у небуття повістки.
Одні купують все і продають,
бо "Ми надовго!" - галасують всюди -
"У краще завтра!", а народна лють
уже кипить, як борщ в малій посуді.
Чи ви вже з глузду з"їхали зовсім,
чи вам вже гроші очі заступили?
Один сірник - і загориться дім,
а зупинити полум"я несила!
Спиніться, грішні, бо не вам судить!
Хто сам краде - суддею не буває,
бо ми самі породимо ту мить,
яку віщує нам пророцтво майя!
От така поезія будить свідомість.
Хлопці з коаліції помаранчевого майдану влаштували днями акцію біля верховної зради. Роздавали працівникам ради презервативи із словами :"Хлопці, Вам не можна розмножуватись". Сидять у КПЗ зараз.
Борода відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Кожною своєю дією влада тільки підкреслює, як вона далека від свого народу. Дякую, Алло!
Ви підтвердили моі думки,що кожна цивілізація руйнує себе власними руками.Історія нас вчить ,але на жаль ми не хочемо вчитися.Прекрасно написано.нАЙВИЩА ОЦІНКА !
Борода відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00