Мова- це одне з багатьох див, створених людьми. Вона вiдображає душу народу. Україньска мова є нацiональною мовою українського народу i бере свiй початок iз глибин вiкiв. Наша мова є однiєю з найрозвиненiших мов свiту. Вона здобула мiжнародне визнання, пiсля довгих i численних спроб її знищити. Люди, якi свiдомо зрiкаються i зневажають рiдну мову, гiднi тiльки жалю. Вони самi не розумiючи, що зазнають великої втрати, стають на шлях злочину проти свого народу. Рiдна мова живе з людиною всюди i завжди, без неї людина не може iснувати. Людина має завжди памятати, звiдки вона родом, де її корiння, знати iсторiю свого народу, його мову. Знання рiдної мови- священний обовязок кожного.