Хочеш, небо з-під хмаринки,
Сніг неначе намистинки,
Заморозить дні і ночі,
Від кохання п’яні очі.
Грають весни у цимбали
Краплі дахом тарабанять,
Верби коси похилили
У струмочках потопити.
Хочеш, літо між хлібами
З волошками, колосками.
Запашну травицю полем
На щоках дощем шовковим.
Хочеш, осінь-господиню,
Жовтобоку теплу диню,
Пишні яблука в долонях,
Літо складене в коморі -
То все – Україна моя!
Моя радість і розрада,
Моя пісня, моє місто,
На калиновім намисті!