Що було? - написано в письмі.
Що є? - знаєте самі.
Що буде? - Бог відкриє це тобі.
Одвічні ці питання.
Й багато тут ідей.
Що було й що буде
Цікавить нас людей.
Спустились в надра ми землі
І в космос ми піднялись.
За наслідки не дбали ми
Господарями стали.
І стогне матінка Земля
Від нашого втручання.
І віддають, всі сили, нам сповна
На наші ж вимагання.
Уже обявлено війну
Невидимого фронту.
Присутні сили світла й тьми;
Та тільки жертви бачим ми.
Ці жертви ми - життя людські.
Ридаєм, плачем та страдаєм.
Та Бога слізно ми питаєм:
"За що караєш нас, скажи?"
"Не, Я, караю - самі ви
Цей бумеранг свій запустили.
Тепер вже пізно щось змінити
Все буде так, як має бути".