Короткі радості і затяжні печалі
Навіюють мене протяжністю вітрил,
Я в пошуках за ними, як у раллі,
Хватило б тільки вітру сил.
Кругом фрегати, шхуни й кораблі –
Це кожен з нас у світі Посейдона,
І всі не піддаються течії
Зимового і літнього мусона.
Вітаю, ти відправився в круїз,
В навколосвітню подорож – це не омана.
Не завжди штиль й приємний бриз
Зустрінуться шляхами Магеллана.
Ну що, моряче, викидай багаж!
Як ризикнеш, то йди на абордаж!
07.12.11