Хотіла написати тобі листа із заплющеними очима
Але у мене безсоння і повіки не закриваються
Хотіла вишкрябати літери своїми нігтями
Проте бутони на пальцях не мають належного кольору
Ще мені хотілося заварити тобі каву з корицею
Втім ти не любиш присмаку яблучного пирога у роті
Тому мушу писати листа мовою птахів
Які стукають зимою у твою шибку і просять пшоно
Та літери в листі схожі на їхні закручені дзьоби
Які викльовують перецвілі бутони з замерзлих дерев
А от кориця цього року не визріла
Бо дощ забув її полити і вона здичавіла
Отак і я можу здичавіти, якщо ти не прочитаєш мого листа
І не прийдеш до мене у ліжко та не проженеш моє безсоння.
Я
_______________________
Я приходив до тебе вчора уночі і намагався відкрити тобі повіки
Але ти спала мирним сном і не зустріла мене з рушником
Я відганяв від твого вікна воронів з листками паперу в дзьобі
Однак вони несамовито билися у вікно. Що вони хотіли з мене?
Ти залишила каву на кухні, але вона охолола
А я так не люблю підігрітий яблучний пиріг
Якщо тобі так добре спиться без мене
То навіщо ти мене кличеш щоночі?
Я прийду до тебе ще завтра але ти неодмінно прокинься
Бо твоє безсоння зганяє злість на воронах, які випивають мою каву
Зоставляючи на дні ночі лише корицю і бутони зів’ялих троянд
Морфей
Зауважте: інтерпретація.
Коментую з постерегою: стільки схвальних відгуків. Та тим не менше.
1. У першому листі, як на мене, повторення щодо бутонів трохи заплутує.
2. Кігті я би замінив на шось інше гостре й деруче (асоціація).
3. "... ворони з листками паперу в дзьобі... каркали" - це як? (пригадую байку про ворону і сир).
4. Хорошого писати не буду, бо його вдосталь тут, а я і так багато відстукав. Але "літери в листі схожі на їхні закручені дзьоби" ну дуже хороше для мене.
Троянда Пустелі відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
дуже доцільні та раціональні роздуми. а й справді! як вони могли каркати з дзьобами зайнятими треба подумати і підкорегувати. дякую! саме тому попросила Вас прочитати - Ви надто все грано бачите і між рядків читаєте