Коли сонце за обрій ховається
І на небі спалахують зорі,
Астроном в телескоп видивляється,
Як капітан у море:
Чи спокійно у небі, чи зоряно,
Може нові з’явились зірки.
В океані нічнім все правильно,
Всі сузір’я слухняні, як ми.
Адже в кожного є своя черга,
Коли в небі яснім горіть.
Усі зміни зірок астролог
Розгадає всього за мить.
Як цікаво дивитись у небо,
Як спалахують там зірки.
Взяти і полетіти у космос.
Я так мрію про це. А ти?