Сонце, сніг, негода чи буря
хурделиця тіло жалить
на погоду він не зважає
в переході тихо сидить
Тягне руки до всіх перехожих,
весь замурзаний, зовсім малий
він не мріє ночами про море
в нього шлунок зовсім пустий
Рукавами сльозини втирає,
подайте на хліба шматок
він не має ні мами, ні тата,
з найрідніших, собака пушок
за день люди різні проходять
хто дасть гривню, хто копняка
та не скаржиться він розуміє
нелегка його доля така...