У кожного своя дорога,
У грі між смертю та життям,
Що з материнського порога,
Веде мереживним шиттям.
Хтось йде по грунту, хтось- по глині,
Свій вибір кожен робить сам,
А інший- по твердій стежині,
Крокує всім на зло вітрам.
Одних веде стежина прямо,
А інших- у далекий край,
Туди, де сходить сонце рано,
Одних- у пекло, інших- в рай...
Завжди не легко обирати,
Та прислухайся до порад,
Старайся злого уникати,
Плекай добра й надії сад...