Загортаючи простір кімнати у сутiнь,
Легким протягом вечір крізь вiкна ковзнув...
Я був трохи самотнiм (та вiльним, по сутi),
Мiркував над сюжетом майбутнього сну.
Билась гілка об скло, заважала постiйно.
Я щодуху думки на кулак намотав...
Та все швидше стрибала по меблях та стiнах
Ледь помiтною тiнню моя самота.
Поїдала мене домінуюча втома,
Мертво погляд застиг в конденсаті на склі...
А назовні пожовклеє листя в судомах
Потерпало від крапель на мокрій землі.
Розтинаючи груди, невидима сила
Затискала легені... Сильніше, сильніш...
І застуджене горло про поміч просило -
Не почув же ніхто.
А якби ж...
Від Вас українською інше враження, якесь рідніше, і не тільки мовно. Мабуть, це швидше те, як ви обережно зшкребли поетичність з буденних образів, які завжди перед очима.
Взагалі не вперше цей вірш читаю, але можна сказати що вперше)
Розумію, наскільки тупо звучить сказати комусь "отак і пишіть більше", тому просто скажу, що мені було б дуже цікаво почитати Вас ще отаким. І хай там як, приємно принаймні припускати, що хтось носить в собі такі несписані вірші))
оооооох, Ваши три рецензии - наверное, самое приятное, что я читал в этом году))
они у вас получаются не слишком приторно лестными, как это обычно бывает, потому кажется, что я фактически объективно неплохо пишу, раз стихи могут вызвать такую чудесную эмоциональную реакцию..
P.S. очень люблю украинский язык, но "думаю" русским, да и, к сожалению, словарного запаса мне не хватает на стихи) а графоманить терпеть не могу) потому их всего два)
Як хороше, коли слова справляють саме таке враження, яке в них вкладаєш) Не в сенсі, що планувалося зробити це чтивом року, абощо)) Просто я люблю цю чистоту в самій поезії та у відклику на неї – коли хочеш передати емоцію, не намагаючись комусь щось донести чи довести. І люблю, коли це так і сприймається ,)
Не зустрічала,ще поетів,які б прості банальні вечірні сутінки так майстерно і вишукано описували,Неначе пензлем малюєш , дуже гарно володієш мистецтвом слова.Талант!
Flexis відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00