Престижна мова
По обличчю, мов горох,
Котяться сльозини.
Мама з зошитом сидить
Тут біля дитини.
– Як то, сину, по-англійськи
Буде баба, дід і тато?
– Я не можу стільки слів
Вивчити багато!
А то прізвище скажи,
І як брат, сестричка?
Я сльозами із-за цього
Умиваю личко.
– Хочу, синку, щоб ти знав:
Це престижна мова.
Досить плакати, учи
І більше ні слова.
У весні купався ранок,
Вітерець гарцює,
А наш Сєва зі сльозами
Англійську « штурмує».