Втішати коханого, що закоханий в іншу –
Що є в світі гірше?
Що є в світі болючіше ,
Ніж казати, що ця інша його покохає?
Ні, сильніший біль навряд чи буває!
Що є в світі жорстокіше,
Ніж з милим розмовляти
Та про свої почуття не в змозі сказати?
Що є в світі образливіше,
Ніж висміяна любов?
Через неї стає серце і холоне кров.
Що є в світі потворніше,
Ніж людська брехливість,
Коли зради не було, та в замін немилість?
Що є в світі пекучіше,
Ніж поцілунок коханого,
Що цілує як друга свого непоганого?
Що є в світі смертельніше,
Ніж в любові зрада?
І коханий на очах перетворюється в ката.
Що є в світі пекельніше,
Ніж невзаємне кохання,
Коли серденько болить з вечора до рання?
31. 01. 01