Передмова:В м.Канів філія компанії "Верес" випускає консервовані шампіньони.Ніжки від цих грибів ідуть у відходи,які стали вивозити у навколишні села для годівлі худоби.Проте селяни виявилися небайдужими до такого "делікатесу" і з тих відходів почали готувати їжу собі,а деякі особливо хазяйські ще й консервують їх в запас.Пригостили такими "грибочками" і мене...після чого я і написав вірша...
"Вершки і корешки"
Для "крутих"-грибочки в банку
то вершки,а корешки?
Їх ще вивезуть на свалку
там знайдем їх, я і ти.
Свині щось їдять не дуже,
зате люди не байдужі,
бо такий делікатес,
як гостинець їм з небес,
така ссипалась манна,
ще й до того-задарма.
Вибирають,варять,жарять,
у селі ажіотаж!
Тридцять літрів он за раз
консервують про запас.
Хоча там самі лиш ніжки,
нашим людям і це трішки
розмаїтить раціон.
Люди добрі...може сон
це такий на вас зійшов ?,
але чую:"Харашо!,
бо безплатно...щоб не так,
той поготів
не поїли б ми грибів".
Ну що ж ...добре,з вами згоден
бо і сам я із народу
(годував колись свиней),
пас гусей,корів,коней...
тобто з тих же я людей,
що властям за все це вдячні.
Тільки лізе необачно,
думка в голову така...
що як скінчиться "лафа"?
А як "прийдуть" комуністи...,
що тоді будете їсти?
Бо на свалці як відомо
ввести можна заборону,
ще й поставить охорону,
щоб ті самі "корешки"-
їли свині а не люди.
А того хто проти буде-
"образумлять" в РОВеДе,
то що краще буде? Й де,
нам тоді подіть всіх хитрих,
шустрих,грамотних і спритних
дуже ласих до грибів?!
Зараз краще...зголоднів,
то пішов та й вибирає.
Звісно хто на те зважає
в "высших эшелонах власти"?
Там у них свої напасті...
чи зібрали всі "вершки"?
А як ділять "корешки"
на селі худоба й люди,
що із того їм прибуде?
Ну це ж зовсім не цікаво.
Молодці ми!Браво!Браво!
А ще добре,що панам
пощастило,що в народі
ну нема достойних там,
хоч стріляй їх,нема й годі.
Тому треба усім нам
потерпіти...є резерви.
І на заздрість ворогам
іще підуть у консерви-
листя з яблуні,ботва,
бадилиння і трава.
Головне ти Владо знай:
"Ми спокійні тут і край!"
ID:
234064
Рубрика: Поезія,
дата надходження: 10.01.2011 21:07:56
© дата внесення змiн: 10.01.2011 21:07:56
автор: Анатолій Лісовий
Вкажіть причину вашої скарги
|