Перша згадка про Калуш
Історія землі батьків
Сягає тих давніх часів,
Коли у гродському суді
Зробили запис. І усі,
Хто вмів писати на той час,
Лишили згадку цю для нас:
“Драгуш – людина не проста
Був родом шляхтич з Калуша”.
І дата вельми дуже давня:
Цей дань був 27 травня.
І це не вчора, не торік,
А 1437 рік.
Це перша згадка про наш край,
Про неї добре пам’ятай.
Хтось каже що усе не так,
Та інших версій позаяк
Нема. Письмова є лиш ця єдина.
А ти шукай. Пора. Година.