1.
"Червневий дим"
…Тебе позве червневий дим,
Красою жде медовий рай…
Наздожени, наздожени
Безсмертну сутність твого дня…
Ще не розгадані, стоять –
У очереті човни в ряд…
Ти вже не віриш в догорянь
Перетлівання серед трав…
Відлуння знов запропаде
Без вороття, без вороття…
Криштальне небо не впаде
У конюшину. Навмання…
І знову йди в смарагди лип,
І знову вій пилюку в шлях…
Щоб незворотньо відцвісти
У ще розплетених, рядках…
І три вікна на мілині –
Річковим хвилям в перелет –
Там зеленіють вдалині
Своїм кружлянням, в тьмі дерев.
І пропливають як вінки
Богині спогадів – вперед!
Ти зринеш з хмар, а сни твої –
Кострами вічності мереж…