Модель... Колись - красуня знана,
А зараз - блискавки розряд...
Хоча краса їй Богом дана,
Та очі пристрастю горять.
Лукаво часом вона гляне
З обкладинки „Elite Model”.
Cама - неначе пишна панна,
Бо, найкрасивіша з людей.
А біля ніг чарівних друзі,
І покидьки, і Бог зна хто…
На жаль, фальшиві є й подруги,
Немов із цирку шапіто:
Що заздрять їй, бажають лиха,
Дрібною помстою грішать,
Пліткують поза очі стиха,
Крадуться, наче в ночі тать...
На ангела красуня схожа,
А й в пекло зрідка зазирне.
Бува, приходять їй погрози,
За що й від кого – не збагне...
...
Моделі краще знати: правда
Де в цьому вірші, де - брехня…
Вона живе щасливим "завтра" -
Краса, оспівана в піснях.
12.05.2010
* Вариант этого же стихотворения на русском языке - здесь:
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=173527.
1)Недоторканність - це, скоріше, юридичне поняття. Тут має бути - недоторкана.
2)Зміщення наголосу в слові "ПодрУги" перетворює його (слово) на русизм...
3)Боготворять - це русизм. Укр. варіант - обожнюють, але по римі не втиснеться
От такі от недоліки знайшла я у Вашому творі А за змістом - вірш цікавий.
Le Magnifique відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
О, нарешті конструктивна критика! Щиро дякую, Люба! Буду думати...
Le Magnifique відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Так, вірш з'явився в результаті спілкування з санкт-петербургською моделлю. Я його спочатку написав російською (до речі, їй сподобався), а сьогодні переклав українською. Дякую, Владо!