На стежинку, на траву пожовклу
Жменями жбурляє жовтень жолуді.
Сойки, мишки, білочки бажають
Ласувати щедрим урожаєм.
Скажете - гіркі і жорсткуваті?
А тваринки раді їх жувати,
У зимові хатки запасати,
У морозні тижні споживати.
Онде хтось вже рохкає в ожині:
Це біжать до їжі дикі свині.
Їхні кожушки не дуже гріють,
Тож вони на зиму і жиріють,
Щоб в лихі морози зігрівало
Спину, боки й груди рідне сало!
MiShura відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дикие свиньи - самые заметные животные ближайших к Киеву лесов. Обычно они вежливо уступают человеку дорогу: а как же - полезное существо - картошку сажает! Но негодующе похрюкают на того, кто их потревожил.