І знову щось шукаю в пам'яті своїй.
Перевертаю сторінки минулих днів.
(Що збереглось в скарбниці ще моїй?)
Торкаюсь спогадів, минулих снів...
Моє життя - це праці сіль,
Колодязь моїх слів
І вражень...
А ще сум та біль
Не рішених проблем,
Які здолати я хотів,
Але не зміг,
Під грузом суєти, ділем...
І сотні ще доріг,
Якими треба йти.
На них терпіти
Голод, спеку...
За знайдене зерно.
Іду і мучусь, немов араб,
Що по дорозі в Меку
Заблудивсь...
Йому оази радості вікно
Ввижається на небосхилі.
Він раб...
Свого натхненого видіння.
Я теж душі своєї раб -
Її польоту, тріумфу...
І падіння...