Пастухи при вівцях спали
в ніч зимову, чарівну;
враз почули тихий голос
і збудилися від сну.
Бачать - ангел перед ними,
полякались не на жарт,
але він їх заспокоїв,
усміхнувсь і каже так:
Приспів:
Зірка сяє золотая, шлях показує вона
і веде до Вифлиєму, де родилась Дитина.
Це-обіцяний Спаситель, це-Месія, Божий Син
від гріха урятувати світ прийшов із неба Він.
Пастухи на ноги стали
і за зіркою пішли,
і до ранку, до світанку,
до стаєнки підійшли.
Увійшли, вклонились низько,
розглянулися навкруг
і побачили Дитину,
що лежала в яслах тут.
Приспів:
Але Ірод був не радий,
як новину цю він взнав,
славних трьох царів зі Сходу
він знайти Дитя послав.
Зірка шлях їм освітила,
щоб вони за нею йшли,
рано-вранці із дарами
в Вифлиєм царі прийшли.
Приспів:
О Ісусе, Божий Сину,
Тобі хвалу співаймо,
в цю зимову ніч чарівну
ми Тебе величаймо.
Колядами і віршами
прославляємо Христа,
і за ним всі разом йдемо,
в нім обіцяна мета.
Приспів: